Promotivni video spotovi o visokom obrazovanju u Hrvatskoj

Sa svojih 10 sveučilišta, 17 veleučilišta, 20 visokih škola i oko 165 tisuća studenata – Hrvatska je dio Europskoga obrazovnog prostora. Što još nudi Hrvatska kao visokoškolska destinacija, pogledajte u video spotu Zašto studirati u Hrvatskoj? , a englesku inačicu spota možete pogledati na #tibiraš.

Promotivni video spotovi dio su kampanje FAKSIranjekoju je Agencija za znanost i visoko obrazovanje pokrenula tijekom 2018. godine s ciljem povećanja vidljivosti i informiranja budućih studenata i njihovih roditelja, ali i šire javnosti, o prijelazu iz srednjoškolskog u sustav visokog obrazovanja, vrstama visokih učilišta i studijskih programa te važnosti akreditacije i izbora kvalitetnih studijskih programa.

Naime, istraživanja koja je provela Agencija pokazala su kako su mladi u Hrvatskoj nedovoljno informirani o prijelazu iz srednjoškolskog u visokoobrazovni sustav. Važne informacije povezane s tim uglavnom prikupljaju iz neformalnih izvora – primjerice od roditelja, prijatelja i iz medija. Isto tako, nisu u dovoljnoj mjeri informirani o sustavu visokog obrazovanja općenito, osobito o bolonjskim razinama, razlikama između sveučilišnih i stručnih studija itd.

Sve četiri video spota unutar kampanje FAKSIranje, za Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, izradila je Televizija Student s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.