KANDIDATKINJA ZA EUROPSKO VIJEĆE STUDENATA

Hrvatski studentski zbor s ponosom najavljuje kandidaturu Pegi Pavletić, studentice poslijediplomskog studija: „Dijetetika, farmacija i znanost o hrani“, na Sveučilištu u Camerinu, Italija; te članice tima za međunarodnu suradnju HSZ-a za poziciju u izvršnom odboru Europske Studentske Unije (ESU).

Pegi je diplomirala na Sveučilištu u Rijeci u rujnu 2019.g., te je u to vrijeme obnašala funkcije predstavnice studenata u studentskom zboru Odjelu za biotehnologiju, funkciju predsjednice Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci te V.D. predsjednice Hrvatskog studentskog zbora. Kroz nekoliko godina studija, Pegi se bavila tematikom osiguranja i unaprjeđenja kvalitete, posebice kroz područje priznavanja izvannastavnih aktivnosti studenata, inovativne metode učenja i poučavanja i međunarodnu suradnju.

Njezin doprinos i kvaliteta vidljivi su kroz organizaciju prvog Nacionalnog kongresa studentskih predstavnika s međunarodnim djelovanjem, sudjelovanje u organizaciji 40. Europske Studentske Konvencije i 78. Zasjedanja Europske studentske unije. Sudjelovala je u projektu izrade studentskih vizira kao nacionalne inicijative Hrvatskog studentskog zbora za vrijeme pandemije, a djelovala je i kao članica Radnih skupina za izradu nacrta Zakona o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija te za izradu programskih ugovora pri MZO. Bila je i članicom Radne skupine za studente Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske, te je sudjelovala u nacionalnim konzultacijama o budućnosti visokog obrazovanja i viziji razvoja Bolonjskog procesa.

Danas je koordinatorica udruženja studentskih zborova jugoistočne Europe te članica grupe eksperata u području osiguranja kvalitete ESU-a. Ona je studentica izuzetnih radnih, kreativnih i koordinatorskih sposobnosti, stoga se rado uključuje u sve inicijative i kroz svoj studij u stranoj zemlji, nastavlja pridonositi svim studentima na teritoriju Republike Hrvatske. Puno sreće i uspješnu kandidaturu žele joj kolege iz Hrvatskog studentskog zbora.