Održana 3. sjednica Hrvatskog studentskog zbora

U subotu, 14. prosinca, u Vijećnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je 3. sjednica Hrvatskog studentskog zbora.

Zamjenicom predsjednika Hrvatskog studentskog zbora imenovana je Josipa Smoljo, potpredsjednica i članica Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Tajnikom HSZ-a imenovan je Matej Mlakić, student Sveučilišta u Splitu. Povjerenikom za medije izabran je Tomislav Milošević, student Sveučilišta u Splitu.

Dogovorno je potvrđeno pomicanje krajnjeg datuma za prijavu na natječaj za koordinatora studentskih pravobranitelja, na datum 31. prosinca 2019.

Prijedlog za imenovanje članova i zamjenskih članova za Nacionalno povjerenstvo za kontrolu prehrane te prijedlog za imenovanje članova za studente Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske provest će se naknadno kako bi se izabrali što kompetentniji članovi koji bi čim bolje ispunjavali sve zadatke određene imenovanjem u navedena tijela.

Članom radne skupine za provednu postupka priznavanja prethodnog učenja imenovan je Matej Smetiško, predsjednik Studentskog zbora Svučilišta u Zagrebu. Članom Akreditacijskog savjeta AZVO-a za imenovanja predložen je student Sveučilišta u Osijeku, Josip Jurčić, a u Upravno vijeće AZVO-a za imenovanje predložen je Blaž Bulum, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku.

Unutar programa rada Hrvatskog studentskog zbora, kolegica Josipa Smoljo predstavila je dosadašnja nastojanja, ciljeve te planirani hodogram aktivnosti vezan s projektom “Smart iksice”. Također, raspravljalo se o planu i programu rada Hrvatskog studentskog zbora za iduće mandatorno razdoblje. Raspravom o Zakonu o obavljanju studentskih poslova i njegovim ograničenjima usuglašena je hitnost i bitnost riješavanja istih kako ne bi došlo do neprihvatljivih situacija bilo kakve vrste diskriminacije.

Nadalje, važno je naglasiti da se u petak, 13. prosinca, održala tematska sjednica Hrvatskog studentskog zbora vezana s European Students’ Union board meeting-om koji će se krajem travnja održavati u Hrvatskoj. Hrvatski studentski zbor raspravljao je o mogućim načinima promidžbe i menadžmentu organizacije događaja i vođenja ljudskih potencijala kako bi projekt bio maksimalno vidljiv, uspješan te što više prepoznat od viših instanci.